Asayiş

Konya’da jandarmadan tarihi eser operasyonu

Konya'nın hüyük ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan iki ayrı operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Konya’da jandarmadan tarihi eser operasyonu
16-05-2024 20:06

Konya’nın Hüyük ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan iki ayrı operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde merkez Ulupınar Mahallesi’nde ikamet eden M.Ü.’nün (31) tarihi eser niteliğindeki eşya ve objeleri Çukurkent Mahallesi’nde satmak istediği bilgisi alınması üzerine ekipler harekete geçti. Çalışma başlatan ekipler, Çukurkent Mahallesi girişinde M.Ü.’ye ait aracı durdurdu. Yapılan aramada, Osmanlıca ve Arapça el yazması kitap, 2 Roma dönemi parası ve 1 bronz kase ele geçirildi.


Hüyük’teki diğer operasyonda ise, M.R.P. (27) ve M.E.’nin (26) tarihi eser niteliğindeki eşya ve objeleri satmaya çalıştığı istihbari bilgisi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, ilçeye bağlı Kıreli Mahallesinde durdurdukları araçta 4 heykel, 65 bronz sikke, 26 gümüş sikke ele geçirdi.


Her iki operasyonla ilgili tahkikat sürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER