Yaşam

Konya’da ekili alanlarda incelemeler sürüyor

Konya'nın karapınar ilçesinde yetkililer, bazı bölgelerinde etkili olan dolu ve düşük sıcaklıkların tarım alanlarında yaptığı olumsuzları yerinde inceledi.

Konya’da ekili alanlarda incelemeler sürüyor
14-05-2024 14:02

Konya’nın Karapınar ilçesinde yetkililer, bazı bölgelerde etkili olan dolu ve düşük sıcaklıkların tarım alanlarında yaptığı olumsuzları yerinde inceledi.


Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Karapınar İlçe Tarım Müdürü Ramazan Güneri, Ziraat Odası Teknik Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde ilçedeki bazı bölgelerinde etkili olan dolu ve düşük sıcaklıkların tarım alanlarında yaptığı olumsuzları yerinde inceledi.


Yetkililer, dolu yağışı ve düşük sıcaklıkların zararın etkisinin belli bir hatta olduğunu ifade ederek, “Gerek dolu yağışının gerekse düşük sıcaklık zararının etkisinin Karapınar ilçemizde sınırlı belli bir hatta etkili olduğu görülmüştür. Özellikle mısırları soğuktan etkilenmiş hiç bir çiftçimiz tarlasını bozmaması gerekmektedir. Bitkinin büyüme noktasının toprağın altında olduğu için 5-10 gün içinde bitkiler eski halini alacaktır. Çiftçilerin tarlalar tava gelir gelmez ara çapası yapmaları gerekir. Çapa ile birlikte azotlu gübre uygulaması yapmalarının, bitki yaprakları normale gelince de üstten aminoasit vb. stres azaltıcı uygulamalar yapmaları sonrasında damlamayı döşeyip normal bakıma devam etmelerini tavsiye ediyoruz. Şeker pancarı ve yağlık ayçiçeği için dekardaki bitki sayısı 7 bin ve üzeri olan çiftçilerin tarlalarını bozmamalarında fayda var” dedi.


Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Tarsim sigortası olan çiftçilerin mutlaka başvurularını ihmal etmemeleri konusunda çiftçilere uyarılarda bulunarak, zarar gören tüm çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER