Teknoloji

Kocaeli Üniversitesi Roket Takımı Yarışmaya Hazırlanıyor

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden oluşan roket takımı, New Mexico'da düzenlenecek uluslararası yarışmaya hazırlanıyor. Kendi tasarladıkları roketleri ile ülkemizi gururlandırmayı hedefliyorlar.

Kocaeli Üniversitesi Roket Takımı Yarışmaya Hazırlanıyor
16-03-2024 12:33

Kocaeli Üniversitesi Roket Takımı, 7 üyesiyle birlikte 17-22 Haziran tarihlerinde New Mexico'da gerçekleşecek uluslararası yarışmaya hazırlanıyor. Üniversitenin atölyesinde sponsor teknoloji şirketlerinin desteğiyle çalışmalarını sürdüren ekip, 154 rakip takım arasında zirveye ulaşmayı hedefliyor.

Roket takımının kaptanı olan Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Cemal Gümüş, roketlerinin uluslararası standartlarda olduğunu belirterek, tasarım ve yazılımın tamamını ekibin kendisinin yaptığını vurguladı.

Roketin 275 santimetre uzunluğunda ve 10 bin fite yükselebilen bir motorla ateşleneceğini söyleyen Gümüş, takımın uzun süre emek vererek tasarladığı roketin uçuş testlerini başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Aksaray'da ROKETSAN tesislerinde yapılan testlerde roketlerini ateşlediklerini ve başarıyla kurtardıklarını anlatan Gümüş, yarışmada Türk bayrağını en iyi şekilde temsil etmek istediklerini dile getirdi.

Uluslararası bir organizasyonda yer almanın heyecan verici olduğunu söyleyen Gümüş, roketin uçuş sonrası kurtarılmasının en önemli detay olduğunu ve bu konuda kendilerinin başarılı olduklarını belirtti.

Mühendislik becerilerini geliştirmek ve diğer okullarla rekabet halinde olmak istediklerini dile getiren Gümüş, roket takımının sürekli olarak kendini geliştirme arzusunda olduğunu belirtti. Kocaeli Üniversitesi Roket Takımı, yarışmada en iyi performansı sergileyerek ülkemizi gururlandırmayı hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER