Gündem

Kırşehirliler, uzak doğu sporuyla tanışacak

Kırşehirliler, türkiye ve avrupa’da alanında en tanınmış isimlerden bir tanesinin desteğiyle tai chi, qigong, bagua, daoyin ve çeşitli içsel sanatlarla tanışacak.

Kırşehirliler, uzak doğu sporuyla tanışacak
11-05-2024 18:12

Kırşehirliler, uzak doğu kökenli Tai Chi, Qigong, Bagua, Daoyin ve çeşitli içsel sanatlarla tanışacak.


Eğitmen Numan Pekgöz tarafından desteklenen program; AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Ozan ve il genel meclisi üyelerinin katıldığı Kırşehir tanıtım programında anlatıldı.


Yurtdışında yaşadığı 15 senelik dönem içinde Hollanda, Çin ve Almanya’da dersler alan Pekgöz, Kırşehir’de uzak doğu sanatıyla ilgilenen insanları şehrin tarihi alanlarında bir araya getirecek. Yapılacak çalışma ve uzak doğu içsel sanatlarıyla ilgili bilgi veren Pekgöz, "Türkiye için yeni dahi olsa uzun zamandır bir sanat çalışması yapıyorum. Uzak doğu kökenli olan bu sanatla sağlık ve insan bedenine iyi gelen bir çalışma disiplini. Türkiye’de de popüler olmaya başladı. Kırşehir’de de yöre halkı ve dışarıdan gelen insanlarla bedensel ve zihinsel çalışma imkanı olacak" dedi.


Numan Pekgöz ve ekibi AK Parti İl Başkanlığı ve İl Genel Meclisinin desteğiyle Kırşehir’in tarihi ve kültürel alanlarını gezerek şehir hakkında da bilgiler ediniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER