Dünya

Kırgızistan’dan İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström’e İsveç’in resmi makamlarının insanların dini duygularını etkileyen Kur’an-ı Kerim yakma olaylarını önlemek için tedbirler alması gerektiğini aktardı.

Kırgızistan’dan İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki
01-08-2023 22:52

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı tarafında yapılan açıklamada, görüşmede Kırgızistan ve İsveç arasındaki hem ikili hem de çok yönlü iş birliği konularını ele aldığı aktarılarak, siyasi temasların desteklenmesinin ve farklı düzeylerde karşılıklı ziyaretlerin organize edilmesinin önemine vurgu yapıldığı ifade edildi.

İSVEÇ'TEKİ SKANDALA TEPKİ

Açıklamada, görüşmede Billström’un Bakan Kulubayev’e İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik düzenlenen provokatif eylemler hakkında bilgi verdiği aktarılarak, “Bakan Ceenbek Kulubayev de, İsveç resmi makamlarının insanların dini duygularını etkileyen bu tür olumsuz olayları önlemek için tedbir alması gerektiği görüşünü dile getirdi.” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER