Yaşam

Kepez Belediyesi’nden çocuklara yeni parklar

Kepez belediyesi, güneş mahallesi’nde 6 bin 488 metrekare büyüklüğünde bir yeşil alan kazandırdı.

Kepez Belediyesi’nden çocuklara yeni parklar
15-05-2024 15:10

Kepez Belediyesi, Güneş Mahallesi’nde 6 bin 488 metrekare büyüklüğünde bir yeşil alan kazandırdı.


Kepez Belediyesi, yatırım planlaması çerçevesinde yeşil alan çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin birçok noktasında çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışması başlatan Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, mahalle parkları da inşa ediyor. Bu kapsamda imara uygun şehirleşme süreci tamamlanma aşamasına gelen Güneş Mahallesi’ne büyük bir yeşil alan kazandırıldı. Park çalışması, Osman Yüksel Serdengeçti Caddesi’nde, imar planında yeşil alan olan 6 bin 498 metrekare alanda gerçekleştirildi. Güneş Mahallesi’ne zeytinli park


Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, mevcut ağaçları koruduğu park alanına 50’den fazla yetişmiş zeytin ağacı da dikti. Çocuk oyun parkı ile açık hava spor aletlerinin montajının tamamlandığı yeşil alana, ahşap oturma mobilyaları da yerleştirildi. Sulama ve elektrik tesisatı çalışmaları biten parkın, çim ekiminden önce toprak tesviyesi yapıldı. Toprak tesviyesinden sonra alana çim ekilmesiyle parkın yapımı tamamlanmış oldu.


Kepez Belediye Başkan Vekili Refik Emre Altekin de, çocukları ve büyükleri daha çok parkla, yeşil alanla buluşturmak için de yoğun bir mesaiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER