Eğitim

Kars’ta LGS, TYT ve AYT deneme sınavı

Kars’ta kafkas projesi kapsamında deneme sınavı yapıldı(kars-iha)

Kars’ta LGS, TYT ve AYT deneme sınavı
25-05-2024 14:55

Kars’ta KAFKAS Projesi kapsamında deneme sınavı yapıldı.


Kars Valisi Ziya Polat’ın öncülüğünde uygulamaya konulan KAFKAS Projesi kapsamında LGS, TYT ve AYT deneme sınavında öğrenciler ter döktü.


İl genelinde yapılacak olan liselere ve üniversitelere giriş sınavları için Bakanlık tarafından belirlenen bina, salon ve sınıflarda gerçekleştirilen deneme sınavına il merkez ve ilçelerden toplam 4 bin 283 8. sınıf öğrencisi katıldı. TYT ve AYT deneme sınavı ise 6 sınav merkezinde 2 bin 320 12. sınıf öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.


Her sınav için öğrencilere orijinal sürelerindeki kadar zaman tanındı. Kimliği ve giriş belgesi olmayanlarla sınava geç kalanlar içeri alınmadı. Kendi imkanlarıyla sınava gelen öğrenciler, sınav günü dikkat etmeleri gerekenleri not etti, eksikliklerini görüp önlem alma imkanı buldu. Bu kapsamda eğitmenlerin gözetiminde gerçekleşen sınavlarda öğrenciler hem bilgilerini test etti hem de zamanı nasıl kullanmaları gerektiğini öğrendi. Veliler de öğrenciler kadar heyecanlı bir şekilde sınav merkezlerinin önünde bekledi.


Sınav Merkezlerini tek tek gezen Vali Ziya Polat, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya’dan bilgi aldı.


Yapılan deneme sınavı ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Vali Polat, “Bugün Gazi Karsımızda eğitim sevdası yolundaki çocuklarımıza yönelik yaklaşan sınavlar öncesi deneme sınavı yapmak istedik. İlimiz genelinde tüm çocuklarımıza hem LGS hem TYT hem de AYT sınavlarına aldık. Okullarımızda gerçek sınav nasıl oluyorsa onun denemesini yaptık. Şu an LGS’ye giren çocuklarımız sınavda da gireceği okulda ve oturacağız sırada sınav oluyor, tam bir sınav havasında geçti. Kimlikleri kontrol edildi, geç gelenler alınmadı, kimlik değişimleri, biliyorsunuz maalesef hala sınavlarda kimlik değiştiren çocuklarımız var bunun da bir provasını yapmış olduk. Şu an 2 bin 320 TYT’ye, 4 bin 283 LGS’ye giren çocuğumuz var. Hepsinin yolları bahtları açık olsun. Biz Gazi Kars olarak Milli Eğitim, Üniversitemiz tüm kurum ve kuruluşlarımızla sevdamız eğitim ve eğitime destek olmak zorundayız. Umarım gerçek sınavda da gönüllerinden, akıllarından geçen yerleri kazanırlar, bu devlete, bu millete hizmet ederler. Biz onların emrinde olduğumuzu buradan tekrar belirtmek isteriz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER