Eğitim

Karabük’te okuma seferberliği kitap dağıtımı ile başladı

Karabük'te eğitim kenti karabük projesi bünyesinde başlatılan okuma seferberliğine yönelik 10 bin kitap dağıtılacak.

Karabük’te okuma seferberliği kitap dağıtımı ile başladı
15-05-2024 13:03

Karabük’te ’Eğitim Kenti Karabük’ projesi bünyesinde başlatılan okuma seferberliğine yönelik 10 bin kitap dağıtılacak.


’Eğitim Kenti Karabük’ projesi çerçevesinde Karabük’te okuma seferberliği başlatıldı. Program bünyesinde Vali Mustafa Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda öğrencilere kitap dağıttı.


Öğrencilere okumanın öneminden bahseden Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 ayrı projenin uygulandığını belirterek, "Bu projelerden birisi de ’Okuyorum Öğreniyorum’ projesidir. Karabük’te 204 okulumuz var. Yaklaşık 3 bin 300 öğretmenimizin gözetiminde bin 999 sınıfta 37 bin öğrencimiz eğitim ve öğretim görüyor" ifadelerini kullandı.


Projesinin başlangıcının Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’ndan yapıldığını anlatan Yavuz, "İlk etapta 10 bin kitap dağıtacağız. Bugün ikinci ve dördüncü sınıflarımızda kitaplarımızı dağıtarak projemizi başlatmış olduk. Önümüzdeki günlerde şehrimizde 10 bin kitap dağıtımıyla ilk etabı başlatıyoruz. 37 bin öğrencimizin tamamına kitaplarımızı dağıtacağız. Amacımız çocuklarımızın kitapla buluşması, okuyarak öğrenmeleri, hem hayata hazırlanmaları hem akademik hem de sosyal ve kültürel anlamda öğrenmelerini sağlamak" diye konuştu.


Bir kelebek etkisi oluşturmayı planladıklarını dile getiren Yavuz, "Çocuklarımıza birer kitap veriyoruz. Öğretmenlerimizden istediğimiz bu kitapları sınıftaki öğrencilerimiz arasında değişimini sağlayarak, sınıftaki her çocuğumuzun farklı farklı kitaplara ulaşmasını ve erişmesini sağlamak. Böylece bir kelebek etkisiyle ilimizde bir okuma seferberliği başlatarak çocuklarımızın okumasını, düşünmesini ve öğrenmesini sağlayacağız" dedi.


Yavuz "Bugün Okuyorum Öğreniyorum projesi kitap seferberliğini başlatıyoruz. Önümüzdeki günlerde 10 bin kitabı kısa bir sürede dağıtacağız. Arkasından da peyderpey bunu 37 bine tamamlayacağız. Tüm Karabük’teki hemşehrilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi okumaya davet ediyorum. Okuma seferberliği şehrimize hayırlı olsun. İnşallah çocuklarımızın hayata hazırlanması noktasında bu seferberlik katkı sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER