Gündem

Kahramanmaraş'ta Yorgan Ustası 50 Yıldır Emek Vererek Çalışıyor

Kahramanmaraş'ta yorgan ustası, el emeği göz nuru yorganları 50 yıldır nakış nakış işleyerek müşterilere sunuyor. Osmanlı döneminden kalma sırıklı yorganlar yapıyor.

Kahramanmaraş'ta Yorgan Ustası 50 Yıldır Emek Vererek Çalışıyor
17-04-2024 11:23

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Fevzipaşa Mahallesi'nde, yorgan ustası Ali Kösesakal, 50 yıldır mesleğini severek icra ediyor. Osmanlı dönemine ait sırıklı yorganları işleyen Kösesakal, her modelde ve renkte yorganları müşterilerine sunmaktan mutluluk duyuyor.

Kendi mesleğini çok sevdiğini belirten Kösesakal, çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemlerini tamamlayarak bu alanda 50 yıldır hizmet verdiğini ifade etti. Şu anda 61 yaşında olan Kösesakal, başka birinin kendisi gibi bu işi yapabileceğine inanmıyor ve bu durumun üzücü olduğunu dile getiriyor.

Yorganların her birinde büyük bir emek olduğunu vurgulayan Kösesakal, müşterilerin isteklerine göre özel desenler ve renkler kullanarak yorganları hazırladıklarını belirtiyor.

Düğmeli ve ilikli yorganların daha kullanışlı olduğunu söyleyen Kösesakal, müşterilerin isteklerine bağlı olarak malzemelerini kendilerine getirebileceklerini ya da yorganların tamamını kendilerinin hazırlayıp teslim edebileceklerini ifade ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER