Gündem

Kahramanmaraş Merkezli Depremde Yıkılan Galeria Sitesi Davası Sonuçlandı

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Galeria Sitesi'nde 89 kişinin hayatını kaybettiği davada tutuklu müteahhitler ve inşaat mühendisi hakkında verilen hapis cezası açıklandı.

Kahramanmaraş Merkezli Depremde Yıkılan Galeria Sitesi Davası Sonuçlandı
17-04-2024 11:44

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Diyarbakır'daki Galeria Sitesi'nde 89 kişi hayatını kaybetmişti. Diyarbakır 11.

Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan karar duruşmasında tutuklu müteahhitler Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit ve Şeyhmus Yiğit ile inşaat mühendisi fenni mesul Tevfik Demir hakkında "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan verilen hapis cezasına ilişkin 74 sayfalık gerekçeli karar yazıldı. Gerekçeli karara göre, binanın projesine aykırı olarak inşa edildiği ve malzeme özelliklerinde yetersizlikler bulunduğu belirtilmiştir. Binanın yıkılmasında sanıkların asli kusurlu olduğu ve eylemlerinin sonuçlarını öngördükleri ancak gerekli özeni göstermedikleri vurgulanmıştır. Mahkeme heyeti, sanıkların "bilinçli taksir" kapsamında değerlendirilerek 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmasına karar vermiştir. Firari sanıkların dosyalarının ayrılmasına da hükmedilmiştir. Davanın sonuçlanmasıyla birlikte, depremde hayatını kaybedenlerin yakınları ve toplumda adaletin sağlandığına dair bir rahatlama yaşanmıştır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER