Gündem

İstanbul ve Diyarbakır'da Filistin'e Destek Yürüyüşleri Düzenlendi

İstanbul ve Diyarbakır'da Filistin'e destek yürüyüşleri yapıldı. İki şehirde de protestocular, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

İstanbul ve Diyarbakır'da Filistin'e Destek Yürüyüşleri Düzenlendi
28-03-2024 21:34

İstanbul ve Diyarbakır'da Filistin İnisiyatifi'nin çağrısıyla gerçekleşen yürüyüşlerde protestocular, İsrail'e karşı sloganlar atarak sokaklarda yürüdüler. İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda toplanan grup, Eminönü Meydanı'na kadar yürüyerek İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ettiler. Turistlerin de destek verdiği yürüyüş sırasında polis ekipleri de güvenlik önlemlerini artırdı. Açıklama yapan İsmail Halis, dünyanın İsrail'in saldırılarına sessiz kaldığını belirterek, soykırımın durdurulması gerektiğini vurguladı. Kalıcı bir ateşkes çağrısında bulunan Halis, "İsrail'in Refah'a saldırması kabul edilemez. Dünya, bu durumu görmezden gelmekten vazgeçmeli. Bizler Filistin için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" dedi. Diyarbakır'da ise Dicle Üniversitesi öğrencileri, "Filistin'e İnsanlık Zinciri" sloganıyla yürüyüş düzenledi. Tüm öğrenci topluluklarının katıldığı yürüyüş, üniversite yerleşkesinden başlayarak öğrenci yaşam merkezi önünde sona erdi. DÜ Rektörlüğü tarafından desteklenen etkinlik sonrasında 750 kişilik bir iftar programı düzenlendi.

İstanbul ve Diyarbakır'daki bu yürüyüşler, Filistin'e destek olma ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamanın bir parçası olarak gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER