Spor

İstanbul'da Bayrak Futbolu Şampiyonası Heyecanı!

İstanbul'da düzenlenen bayrak futbolu şampiyonası Türkiye'de büyük bir heyecan yarattı. 24 takımın katıldığı organizasyon, geleceğin sporu olma yolunda önemli bir adım atıyor.

İstanbul'da Bayrak Futbolu Şampiyonası Heyecanı!
23-03-2024 14:29

İstanbul 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda temsil edilecek bayrak futbolunun Türkiye'deki ilk resmi organizasyonu İstanbul'da düzenleniyor. Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından organize edilen şampiyona, Olimpiyat Sahası Atletizm Tesisleri'nde 24 takımın katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Organizasyonda yer alan 24 takım arasında Armada Sharks, Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor, Boğaziçi Sultans, Çekmeköy Sportif Wolves, Dragons, Dragos Dragons, Eagles, Ege Dolphins, Esenyurt Ayyıldız, Hacettepe Reddeers, İstanbul Bulls, İstanbul Lions, İTÜ Hornets, Koç Rams, Blue Wolfs Pursaklar, Lady Knights, Mersin Mustangs, ODTÜ Falcons, Phoenix Flag, Sakarya Tatankaları, Savaşçılar, Selçuk Kartallar, Şile Deniz Chargers ve Yıldız Stallions takımları bulunmaktadır.

Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, organizasyon hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, bayrak futbolunun Türkiye'de geleceği parlak bir spor dalı olacağını belirtti.

Şahin, "Los Angeles Olimpiyat Oyunları'na yer alacak bayrak futbolu, 4 ay önce Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak'ın emirleriyle Türkiye Ragbi Federasyonunun bünyesine dahil edildi. Biz de bununla ilgili çalışmalarımızı hızlandırdık. Şu anda 24 takımla Büyük Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nı gerçekleştiriyoruz. Bayrak futbolu 8-10 yıldır Türkiye'de kulüpler arasında oynanıyordu. Bugün ilk resmi müsabakayı yapıyoruz. Bu yıl resmi bir faaliyetimiz olmayacak ama 2025'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacağız. İnşallah gelecek yıllarda bayrak futbolundaki başarılarını izleyeceğiz. " dedi. Boğaziçi Sultans takımı oyuncusu Berfin Köse ise, şampiyonanın düzenlenmesiyle birlikte büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade etti.

Yıllardır bayrak futbolu sporuyla uğraştıklarını ve bu organizasyonun gerçekleşmesini beklediklerini belirten Köse, "Bugün yeni ve eski sporcular burada. Eski sporcular daha heyecanlı. Hepimiz yıllardır bugünü görmeyi bekliyorduk. Çok güzel bir organizasyon düzenleniyor. Sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Böyle bir şampiyona düzenlendiği için teşekkür ediyoruz. " şeklinde konuştu. Bayrak futbolunun Türkiye'de daha da yaygınlaşacağını belirten Köse, "Çoğu üniversitenin bayrak futbolu takımı kuruldu. Birçoğunda da kurulma aşamasında. Çok fazla takım var. Geleceğin sporu olma yolunda ilerliyor. Olimpiyatlara girmesiyle popülerliği de arttı. Bu ivmeden çok mutluyuz. " şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER