Gündem

İstanbul Adalet Bakanı Tunç: Bağımsız ve Tarafsız Yargı Önemli

İstanbul Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Parlamenterler Birliği toplantısında yaptığı konuşmada hukuk devleti ve yargının bağımsızlığına vurgu yaptı.

İstanbul Adalet Bakanı Tunç: Bağımsız ve Tarafsız Yargı Önemli
24-02-2024 19:03

İstanbul Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Filizi Köşk Sosyal Tesisi'ndeki Türk Parlamenterler Birliği toplantısında yaptığı konuşmada, hukuk devletinin gerçekleşmesi için öncelikle yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini söyledi.

Muhalefette bugünkü yargıdan rahatsız olanların, geçmiş vesayet anlayışını özleyenlerin bulunduğunu ifade eden Tunç, "Bugünkü yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsızdır. Adalet Bakanlığının bir mottosu var: Bizim iktidar dönemimizde güvenilir adaleti tesis etmek, güven veren bir adaleti tesis etmek. Biz, bu konuda 22 yıldan bu yana küçümsenmeyecek işler yaptık. " diye konuştu.

Tunç, adliyelerdeki teknolojik imkanları arttırdıklarını, Ulusal Yargı Ağı Projesi, görüntülü duruşma, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ve cezaevlerinde elektronik sistemleri getirip uyguladıklarını kaydederek, sosyal medyayla birlikte hukuki konularda görünürlüğün arttığını vurguladı. Bakan Tunç, Başakşehir'de yılbaşı gecesi bir kedinin asansörde sıkıştırılıp tekmelenerek öldürüldüğünü anımsatarak, şunları söyledi: "Bir karar çıktı. 'Eros' diye bir kedi basında. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER