Dünya

İsrail'in Filistin Topraklarındaki Gaspı Devam Ediyor

Filistin Toprak Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze saldırılarının devam ettiği ve Batı Şeria'da toprak gaspına devam ettiği belirtiliyor.

İsrail'in Filistin Topraklarındaki Gaspı Devam Ediyor
30-03-2024 16:04

Ramallah Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Müeyyed Şaban, "30 Mart Filistin Toprak Günü" dolayısıyla bir açıklama yaptı. İsrail'in 176 gündür devam eden saldırılarının Gazze'de can kaybını 32 bin 705'e yükselttiği belirtildi.

Şaban, Gazze saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, 220 aileden oluşan 1277 kişilik 25 bedevi topluluğunun göçe zorlandığını ve İsrail'in bu süreçte Batı Şeria'da 27 bin dönüm toprağı gasbettiğini aktardı.

Batı Şeria'daki "C bölgesi" olarak sınıflandırılan bölgelerin yüzde 69'unun İsrail'in hakimiyetinde olduğunu vurgulayan Şaban, İsrail'in 27 bin dönüm alan üzerine sömürge birimleri kurma projeleri üzerinde çalıştığını ifade etti.

Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da toprak işgaline devam ettiğini ve bölge halkına karşı çeşitli saldırılar düzenlediğini belirten Şaban, Gazze saldırıları sonrasında 1156 ayrı saldırı gerçekleştirildiğini ve 12 sivil Filistinlinin hayatını kaybettiğini paylaştı.

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucunda 9 bin 600 ağaca zarar verildiğini de belirten Şaban, bütün bu uygulamalarla Batı Şeria'daki Filistin topraklarının parçalandığını ve 840 askeri barikat ya da geçiş noktası kurulduğunu söyledi.

1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria A, B ve C bölgelerine ayrılan topraklarda yaşanan gasp ve saldırılar, Filistinlilerin topraklarında daha fazla güvensizlik ve huzursuzluk yaratıyor. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER