Dünya

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere Ait Arazilere El Koymaya Devam Ediyor

İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilere ait arazilere el koyma ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme çabaları devam ediyor.

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere Ait Arazilere El Koymaya Devam Ediyor
22-03-2024 12:09

İsrail, 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da Filistinlilere ait arazilere el koymaya devam ediyor.

Bölgeyi yasa dışı Yahudi yerleşimler inşa ederek yaşanmaz hale getiren İsrail, Batı Şeria'daki yerleşim birimlerinin sayısını artırma ve genişletme çalışmalarında hız kesmiyor.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail hükümeti Ürdün Vadisi bölgesinde 8 bin dönüm araziye "devlet arazisi" olduğunu iddia ederek el koymuş durumda. Bu arazinin yasa dışı Yahudi yerleşim yerleri inşası için kullanılacağı belirtiliyor. Ürdün Vadisi'ndeki bu adımı aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich nezaretinde gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Smotrich, yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin kurulmasını teşvik ettiklerini belirtiyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaklaşık 700 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor. Uluslararası hukuka göre bu yerleşim birimleri yasa dışı sayılıyor ve Filistinliler için hayatı daha da zorlaştırıyor. İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilere ait arazilere el koyma politikası uluslararası toplumdan sert eleştiriler alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER