Asayiş

İş Güvenliği Uzmanı Uyarıyor: Çalışanların Bilgileri Korunmalı!

İş Güvenliği Uzmanı Muharrem Demirbilek, çalışanların özel bilgilerinin korunmasının önemine dikkat çekiyor.

İş Güvenliği Uzmanı Uyarıyor: Çalışanların Bilgileri Korunmalı!
03-03-2024 09:33

İş Güvenliği Uzmanı Muharrem Demirbilek, Aydın ve çevresinde çalışanlara hizmet verirken, özellikle çalışanların özel bilgilerinin korunmasının önemine vurgu yapıyor. Demirbilek, son zamanlarda yaşanan dolandırıcılık olaylarının çoğunun çalışanların özel bilgileri paylaşılması sonucu yaşandığını belirtiyor.

Veri ve bilgi güvenliğinin artık iş güvenliğinden farksız olduğunu ifade eden Demirbilek, çalışanların bilgilerinin korunmasının hayati önem taşıdığını vurguluyor.

Özellikle sahte imza ile kurulan şirketler ve kredi çekim olaylarının artmasıyla birlikte, çalışanların özel bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi sonucu dolandırıcılık olaylarının arttığını dile getiriyor. Demirbilek, bazı evrakların mahrem özelliğe sahip olduğunu ve kesinlikle paylaşılmaması gerektiğini belirtiyor.

Son günlerde yaşanan sıkıntılı olaylar arasında özellikle sahte şirket kurma ve kredi çekme olaylarının öne çıktığını belirten Demirbilek, işe giriş evraklarından tutun da SGK hizmet dökümü ve doktor raporları gibi özel bilgilerin iş yerlerinde dikkatlice korunması gerektiğine dikkat çekiyor. 3.

kişilere özel bilgilerin verilmesinin yasak olduğunu hatırlatan Demirbilek, bu tür bilgilerin artık whatsap gibi kanallar aracılığıyla paylaşılmasının endişe verici olduğunu söylüyor.

İş yeri yetkililerini ve çalışanları kişisel bilgilerin korunmasına daha duyarlı olmaya davet eden Demirbilek, yasa dışı şekilde bilgi paylaşımı yapanlar hakkında Türk Ceza Kanunu kapsamında ciddi cezaların verildiğini de hatırlatıyor.

Çalışanların güvenliği ve gizliliği konusunda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Demirbilek, bu konuda herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER