Ekonomi

İnşaat Sektöründe Büyüme Devam Ediyor

İstanbul Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından açıklanan şubat ayı sektör raporuna göre, inşaat sektöründe büyüme sürüyor.

İnşaat Sektöründe Büyüme Devam Ediyor
04-03-2024 14:33

İstanbul Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan aylık sektör raporu, inşaat sektöründe 2023 yılını yüzde 7,8'lik bir büyüme ile tamamlandığını ortaya koydu. Bu büyümeye deprem bölgesi inşaat faaliyetleri ve yerel seçimler öncesi hızlanan kentsel dönüşüm ve altyapı faaliyetlerinin etkili olduğu belirtildi. Raporda ayrıca inşaat malzemesi sanayi üretiminde de benzer bir büyümenin yaşandığı belirtildi.

Geçen yılın ilk çeyreğinde depremin etkisiyle yavaş başlayan inşaat malzemesi sanayi üretimi, ikinci çeyrekte yüzde 1,4, üçüncü çeyrekte yüzde 13,5, son çeyrekte ise yüzde 7,4 büyüdü. Yıllık büyüme ise yüzde 5,7 olarak gerçekleşti.Üretimde en yüksek artış metal yapı ve yapı parçaları sektöründe yaşandı. Metal kapı ve pencere üretimi, ahşap inşaat malzemeleri üretimi ve hazır beton üretimi de önemli oranlarda artış gösterdi. Şubatta yeni inşaat siparişleri bir önceki aya göre azalma gösterse de sektördeki güven endeksinde yükseliş devam etti. Özellikle kentsel dönüşüm işlerinin hızlanması endeksin artmasında etkili oldu. Yerel seçimler öncesi alınan kentsel dönüşüm izinleriyle yeni siparişlerde artış hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER