Dünya

Her şeyden habersiz gözlerini savaşa açtı

İsrail'in attığı bombalarla Gazze'de her gün binlerce çocuk ölürken, Naya bebek her şeyden habersiz gözlerini savaşa açtı.

Her şeyden habersiz gözlerini savaşa açtı
18-11-2023 23:08

İsrail'in Gazze'ye yoğun bombardımanı sürerken geçtiğimiz cumartesi günü Gazze'nin güneyinde savaşın içine bir bebek doğdu. Sezaryan doğumla dünyaya gelen bebeğe annesi Naya ismini verdi.

Reuters'ın haberine göre, 29 yaşındaki Samah Qeshta yeni doğan bebeğini kucağına aldığında ağladığını, çünkü ona dünyanın diğer çocukları gibi iyi koşullar sağlayamayacağını hatırladığı için utandığını belirtti.

"TEK DÜŞÜNDÜĞÜM ONA SARILMAKTI"

Kendisi de bir ebe olan Qeshta, Gazze'deki bütün annelerin aynı yokluk ve sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu belirtirken, özellikle bebek bezleri konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Doğum yaptıktan kısa bir süre sonra, yakınlarındaki bir eve hava saldırısı yapıldığını söyleyen Qestha, oldukça korktuğunu ifade etti. O saldırıda doğum yaptığı hastanedeki hemşirelerin de öldüğünü söyleyen Qestha sözlerine şöyle devam etti: "Korkmuştum ve ona sıkıca sarıldım. Her an bombalanabileceğimizden korkuyordum. Tek düşündüğüm ona sımsıkı sarılmaktı." 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER