Sağlık

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden evden hastaneye ulaşım hizmeti

Hatay büyükşehir belediyesi, tıbbi donanıma sahip 6 mavi şeritli hasta nakil aracı ile il genelinde sağlık hizmetleri sunmaya devam ediyor. Vatandaşlar, randevularını aldıkları hastanelere güvenle ulaştırılıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden evden hastaneye ulaşım hizmeti
22-05-2024 10:47

Hatay Büyükşehir Belediyesi, tıbbi donanıma sahip 6 mavi şeritli hasta nakil aracı ile il genelinde sağlık hizmetleri sunmaya devam ediyor. Vatandaşlar, randevularını aldıkları hastanelere güvenle ulaştırılıyor.


Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelinde hastane randevuları için gerekli tıbbi donanıma sahip özel mavi şeritli araçlarla hasta nakil hizmeti sunmaya devam ediyor. HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, acil müdahale gerektirmeyen hastaları adreslerinden alarak randevu oluşturdukları hastanelere güvenle naklediyor. İşlemleri tamamlanan hastalar ise aynı özenle adreslerine geri bırakılıyor.


Hizmetten yararlanmak isteyen yatağa bağlı ve bakıma muhtaç vatandaşların, hastane randevularından en az 3 gün önce 444 12 06 ve 153 numaralı telefonları arayarak başvuruda bulunmaları gerekiyor. Son 20 gün içinde HBB sağlık ekipleri, il içinde 179, il dışına ise 6 hastayı hastanelere nakletti. Yetkililer, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun donanıma sahip araçlarla, mesai saatleri içinde evden hastaneye ve hastaneden eve taşıma işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER