Ekonomi

Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hazine ve Maliye Bakanı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve İstanbul Valisi törende hazır bulundu.

Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
05-03-2024 20:48

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması'nda ödül alan kadın girişimcilere ödülleri Şişli'de düzenlenen bir törenle verildi.

Törene Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Davut Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar ve birçok kadın girişimci katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da ödül törenine yazılı mesaj gönderdi ve kadınların ekonomi ve yönetimde daha fazla söz sahibi olmalarını destekledi. Hazine ve Maliye Bakanı Metin Şimşek, kadınların iş gücüne katılım oranının artması gerektiğini belirtti. Kadınların iş hayatına katılımını teşvik etmek amacıyla çeşitli adımlar attıklarını ve destek verdiklerini söyledi. Ayrıca kadınları istihdam eden işletmelere SGK primlerini karşıladıklarını ve kreş hizmeti sunan işverenlere vergi avantajı sağladıklarını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise, kadınların iş gücüne katılım oranını ve istihdam oranını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Yakın zamanda uygulamaya koyacakları 'Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı' ile kadınların işgücü piyasasına daha etkin katılımlarını artırmayı planladıklarını dile getirdi.

Törenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Davut Gül ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan tarafından kadın girişimcilere ödülleri verildi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER