Yaşam

Güneydamları’nın su sorunu çözülüyor

Manisa su ve kanalizasyon idaresi (maski) genel müdürlüğü, sarıgöl ilçesinin yüksek kesimlerinde yer alan güneydamları mahallesinin özellikle yaz aylarında yaşanan su yetersizliği sorununu kökten çözmek adına ulaşım açısından zorlu bir süreçle varılan noktada sondaj çalışması yapıyor.

Güneydamları’nın su sorunu çözülüyor
22-05-2024 20:39

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Sarıgöl ilçesinin yüksek kesimlerinde yer alan Güneydamları Mahallesinin özellikle yaz aylarında yaşanan su yetersizliği sorununu kökten çözmek adına ulaşım açısından zorlu bir süreçle varılan noktada sondaj çalışması yapıyor.


MASKİ Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan susuzluk problemine rağmen il geneline yeterli, verimli ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak için çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Sarıgöl ilçesinin yüksek kesimlerinde yer alan Güneydamları Mahallesinde mevcut sondaj verimli çalışamadığından özellikle yaz aylarında su yetersizliği sorunu yaşanıyordu. Zaman zaman tankerlerle su ulaştırılan, İtfaiye’den su desteği alınan mahallenin su sıkıntısını kökten çözmek adına İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yer tespit çalışması yapıldı. Ulaşım açısından zorlu bir süreçle varılan dağlık alanda sondaj açılacak nokta tespit edildi. Çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Delgi işlemlerinin devam ettiği sondaj çalışması tamamlandıktan sonra deneme pompası atılacak. Kuyudan alınacak su numunesi teste gönderilecek ve olumlu sonuçlandığı takdirde hat bağlantı çalışmalarına başlanacak.


Güneydamları Mahalle Muhtarı Rıfat Coşkun, “Mahallemizde su sıkıntılarımız büyüktü. Su ile hep mücadele verdik. Sağ olsun Ferdi Başkan bu dönem kazandı ve hemen sondaj makinesini gönderdi. Tankerlerle su çekiyorduk mahallemize. İtfaiye’den su istiyorduk. Hayvanlarımız susuz kalıyordu. Başkanımız inşallah su sorunumuzu çözer. Artık sıkıntılarımızı bu saatten sonra kafaya takmıyoruz. Çünkü Manisa’da yeni başkanımız Ferdi Zeyrek var. Coşturuyor, hizmeti ile koşturuyor. Allah razı olsun” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER