Dünya

Güney Kore'de Binlerce Stajyer Doktorun İstifası Ülkenin Sağlık Sistemini Olumsuz Etkiledi

Güney Kore'de hükümetin tıp fakültesi öğrenci kontenjanını artırma girişimi nedeniyle binlerce stajyer doktorun istifa etmesi sağlık sistemini olumsuz etkiledi. Sağlık Bakanlığı, doktorlarla görüşmeleri sürdüreceğini belirtti.

Güney Kore'de Binlerce Stajyer Doktorun İstifası Ülkenin Sağlık Sistemini Olumsuz Etkiledi
26-02-2024 11:23

Güney Kore'nin başkenti Seul'de hükümetin tıp fakültesi öğrenci kontenjanını artırma girişimi sonucu binlerce stajyer doktor istifa etti. Bu durum ülkenin sağlık sistemini olumsuz etkiledi.

Sağlık Bakanı İkinci Yardımcısı Park Min-soo, istifaların kabul edilmediğini ve doktorların görevlerine dönmeleri için son günün 29 Şubat olduğunu açıkladı. Bu tarihe kadar işlerine dönmeyenlerin lisanslarının en az üç ay süreyle askıya alınacağı belirtildi. Park, toplu eylemler yerine doktorlarla görüşmelerin devam edeceğini vurguladı.

Güney Kore'de tıp öğrencilerinin sayısının artırılmasına karar verilmesi üzerine doktorlar, hükümetin planını protesto etmişti. Ülkede tıbbi hizmetlere talebin artmasına rağmen doktor sayısının yetersiz olması büyük bir sorun olarak görülüyor.

Sağlık Bakanlığı, istifa eden stajyer doktorlara "görevlerine dönme" talimatı vermişti. Talimata uymayanlar hapis cezası veya tıp lisanslarının iptali ile karşı karşıya kalabilirler. Hükümet, stajyer doktorların istifasının halk sağlığına etkisini göz önünde bulundurarak toplum sağlığı risk seviyesini "ciddi" düzeyine yükseltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER