Siyaset

Gönüller Yapmaya Geldim: Çöp Sorununa Dikkat Çeken Gönüllüler

Gönüller Yapmaya Geldim yazılı yelekler giyen gönüllüler, Odunpazarı'nı temizlemek için çöp topladı.

Gönüller Yapmaya Geldim: Çöp Sorununa Dikkat Çeken Gönüllüler
24-03-2024 16:35

Sümer, Vişnelik ve Osmangazi Mahallelerinde ’Gönüller Yapmaya Geldim’ yazılı yelekler giyen gönüllüler çöp sorununa dikkat çekmek ve farkındalık için sokaklardan çöp topladı.

Özkan Alp liderliğindeki gönüllü grup, Vişnelik Mahallesi Öğretmenler Bulvarı, Sümer ve Osmangazi Mahalleleri'nde 3 saat içerisinde 20 kişilik bir ekip ile çöp toplama etkinliği düzenledi. Topladıkları çöplerle poz veren gönüllüler, sosyal medyada yayınladıkları video ve röportajlarla Odunpazarı'nda çöp sorununa dikkat çektiler.

Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, çöp sorununun Odunpazarı Belediyesi'nin sorunu olduğunu belirterek, "Odunpazarı pırıl pırıl caddeler ve sokakları hak ediyor" dedi.

Alp, çöp sorununun birçok sebebi olduğunu vurgulayarak, sokak girişlerinde ve mahallelerde yeterli çöp konteynerlerinin olmamasının ve zamanında çöp toplama hizmetinin yetersizliğinin soruna neden olduğunu ifade etti. Özkan Alp, çöp sorununa çözüm bulmak için yeraltı çöp toplama sistemi projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

Modern çöp projeleriyle Odunpazarı'nın çöp sorununu ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten Alp, yeraltı çöp konteynerleriyle kötü görüntü ve kötü koku sorununu çözeceklerini söyledi. Ayrıca organik ve geri dönüştürülebilir çöplerin ayrıştırılması için de çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Özkan Alp, tüm Odunpazarı halkına eşit hizmet götürme sözü vererek, vatandaşların sağlığı, yaşam kalitesi ve huzuru için çalışacaklarını ifade etti.

Gönüller Yapmaya Geldim projesiyle çöp sorununa dikkat çeken gönüllüler, Odunpazarı'nı daha temiz bir yer haline getirmek için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirttiler. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER