Gündem

Geleneksel çocuk oyunları turnuvası sona erdi

Geleneksel çocuk oyunları turnuvası sona erdi
27-05-2024 16:27

Milli Eğitim Bakanlığının 100 çocuk oyunu projesi kapsamında düzenlenen ilkokullar arası Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası finali büyük bir katılım ve heyecanla Yeni Mahalle Spor Salonunda yapıldı.


Turnuva kapsamında Adıyaman merkez ve ilçelerinde eş zamanlı olarak çeşitli yarışmalar düzenlendi. 44 ilkokuldan 176 sınıftan toplam 1376 öğrencinin katıldığı turnuvada, 3 aylık mücadeleler sonunda 12 okuldan 135 öğrenci finale yükseldi.


Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği final müsabakaları sonrasında dereceye giren okullara madalyalarını ve kupalarını Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun tarafından verildi.


Depremden etkilenen çocukların psikososyal yönden desteklenmesi, deprem etkilerini en aza indirgenmesi, spor yoluyla rehabilitasyonunun sağlanması amacıyla hazırlanan bu yarışmalarla gençlerin spora olan ilgisi her geçen gün artığına dikkat çeken Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını yeni nesillere aktarmak, çocukların yoğun ders maratonu arasında eğlenebilecekleri ve kaynaşabilecekleri bir ortam oluşturmak, oyun çağındaki çocuklarımızı dışarıya çıkararak sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvasına katılım sağlayan öğrencileri tebrik ederek, turnuvaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, emeği geçen öğretmenlerimize ve destek veren velilerimize teşekkür ederim” dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise konuşmasında, "Milli kültürümüzün önemli bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarımızı bu yıl tüm okullarımızda turnuva haline getirdik. Bu turnuva ile çocuklarımıza hem kültürel mirasımızı öğretmeyi hem de onları eğlenceli ve öğretici aktivitelerle buluşturmayı hedefledik. Gelecek nesillerimizin bu oyunları öğrenerek yaşatmaları, kültürümüzün devamlılığı açısından büyük önem taşıyor" diye konuştu.



Geleneksel çocuk oyunları turnuvası sona erdi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER