Eğitim

Geleceğin öğretmenleri eğitimde şiddeti kınadı

?stanbul eyüp sultan’da bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu öldürülen okul müdürü ibrahim oktugan’ın ardından eğitimde yaşanan şiddete tepkiler sürüyor. Giresun üniversitesi eğitim fakültesi öğrencileri de kampüste basın açıklaması yaparak eğitimde şiddeti kınadı.

Geleceğin öğretmenleri eğitimde şiddeti kınadı
15-05-2024 11:35

Giresun’da öğretmen adayları, okullarda yaşanan şiddeti kınayarak basın açıklaması yaptı.


İstanbul Eyüp Sultan’da bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan’ın ardından eğitimde yaşanan şiddete tepkiler sürüyor. Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri de kampüste basın açıklaması yaparak eğitimde şiddeti kınadı.


Yapılan açıklamada, “Toplumumuzda artış gösteren şiddet olaylarının okullarımızda da görülmesini ve öğretmenlerimize yönelmesini büyük bir üzüntü ve endişe ile takip etmekteyiz. Öğretmen


yetiştiren fakültenin mensupları olarak biz eğitimciler, şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bilindiği üzere İstanbul’da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan öğretmenimiz, 7 Mayıs 2024’de okulun eski öğrencisi tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu elim olayda hayatını kaybeden meslektaşımıza rahmet, ailesine ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz. Yine görevlerini fedakârca yaparken şehit olan tüm öğretmenlerimizi de saygıyla anıyoruz. Öğretmenlerimize sıkılan kurşun ve atılan yumruk, ülkemizin ve milletimizin geleceğine indirilmiş bir darbedir. Bu gerçeklik unutulmamalı ve el birliği ile zedelediğimiz öğretmenlik mesleğinin saygınlığı ivedilikle tekrar sağlanmalıdır. Toplumumuzda yaşanan şiddet olaylarının arka planı irdelenerek gerekçeleri ortaya çıkarılmalı ve gerekli çözümler için paydaşların işbirliği yapması kaçınılmazdır. Öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi için caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılmasını ve meslektaşlarımızın can güvenliğinin sağlanmasını talep ediyoruz” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER