Kültür

Gediz’de uçurtma şenliği

Gediz’de uçurtma şenliği

Gediz’de uçurtma şenliği
17-05-2024 11:13

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Gençlik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde gençlik yürüyüşü ve uçurtma şenliği düzenlendi.


Gediz İlçe Stadında düzenlenen etkinliğe yüzlerce vatandaş katıldı. Etkinliğe katılanlar uçurtmalarını en yüksek çıkarabilmek için büyük uğraş verirken, dereceye girenlere ödül verildi.


Etkinlikte evinden çıkıp rüzgarlı güzel havayı değerlendiren çocuklar kendi uçurtmalarını hem yaptılar hem uçurdular. Çocuklarla birlikte yetişkinler de doyasıya eğlendi.


En güzel ve en iyi uçan uçurtmaya ödüllerin verildiği uçurtma şenliğinde Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Keskin; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Etkinliklerinin içerisinde yer alan Uçurtma Şenliğimiz bugün start verdi. Yüzlerce kişinin katılımıyla yüzlerce uçurtma gökyüzünü süsledi. Güzel bir atmosfer oldu. Üniversite, lise öğrencilerimiz ilköğretimden 7 yaşına kadar çocuklarımız uçurtmalarını gökyüzünde uçurdular, Eğlendiler, doyasıya eğlendik. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Uçurtma çocukluğa inen, öze inen ve insana mutluluk veren bir etkinlik. Herkesi uçurtma uçurmaya bekliyorum” dedi.


Uçurtma şenliğine katılan herkese etkinlik sonunda pilav servisi yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER