Dünya

Gazze'de Zor Şartlar Altında Hayata Tutunan 3 Bebek

Gazze'de yaşanan İsrail saldırıları sonucunda zor şartlar altında hayata tutunan bir anne ve üçüz bebekleri hakkında duygusal bir hikaye.

Gazze'de Zor Şartlar Altında Hayata Tutunan 3 Bebek
08-03-2024 14:49

Gazze Şeridi'nin kuzeyinden Deyr el-Belah kentine gelmek zorunda bırakılan Muşteha, bebeğiyle hayata zor şartlar altında tutunmaya çalışıyor.

Aksa Şehitleri Hastanesinin bahçesinde bebek maması ve bez eksikliği, yiyecek ve su kıtlığı gibi ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olan genç anne, Dünya Kadınlar Günü'nde ölüme ve açlığa mahkum. Muşteha, hamileyken hastanelerin hizmet dışı kalması nedeniyle doğum için güneydeki Han Yunus kentine göç etmek zorunda kaldı. Acılarla dolu bir doğum süreci yaşayan genç anne, üçüz bebeklerinin doğum sevincini ailesinin kaybı gölgesinde yaşadı.

İsrail'in saldırıları nedeniyle bir kez daha yerinden edilen Muşteha, çadırda yaşadığı zorlukları anlatırken bebekler için temel ihtiyaçları karşılamakta güçlük çekiyor. Savaşın durması ve çocuklarıyla huzurlu bir yerde yaşama arzusuyla dolu olan Muşteha, umutla dönüş gününü bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER