Gündem

Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle düzenlenen toplantıda ekonomik gelişmeler ele alındı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) iş birliği ile düzenlenen toplantıda küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye’nin konumu ve Gaziantep’in potansiyeli tartışıldı.

Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle düzenlenen toplantıda ekonomik gelişmeler ele alındı
18-04-2024 14:14

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) iş birliği ile küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye’nin küresel ekonomideki konumu, Gaziantep’in potansiyeli ve gelecek planlarının tartışıldığı “Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış” toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılışında GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, ekonominin her türlü gelişmeden etkileneceğini vurgulayarak, piyasalarda yaşanan dalgalanmaların, ticaret savaşlarının, doğal afetlerin, salgınların ve jeopolitik gelişmelerin ekonomiyi nasıl etkilediğini anlattı.

Yıldırım, iş dünyasının girdi maliyetleri, faizler ve enerji fiyatlarındaki artışlarla başa çıkma becerisini değerlendirdi ve kurun rekabet gücünü zayıflattığını belirtti.

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç ise Gaziantep’in yatırım iştahını ve esnekliğini övdü, bölgenin rekabet gücünü artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Toplantı, TSKB Baş Ekonomisti Dr. Burcu Ünüvar ve TSKB Ekonomik Araştırmalar Müdürü Dr. Feridun Tur’un sunumlarıyla devam ederken, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER