Gündem

Gazeteciler Cemiyeti , AB meslek eğitim programi için gaziantep’te bir araya geldi

Gazeteciler Cemiyeti’nin yürüttüğü 9. Köy Projesi kapsamında farklı illerde bölgesel eğitimler bu kez Gaziantep’te düzenleniyor.

Gazeteciler Cemiyeti , AB meslek eğitim programi için gaziantep’te bir araya geldi
13-05-2024 17:54
13-05-2024 18:02
GAZİANTEP
Program Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ve Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen Genel Sekreter Kenan Şener
ve Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt , Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Taş , Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya , Zeynep Gürcanlı – Sunumu  ile program başladı .
Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin; “hepimizin hakikati aradığı bir zaman dilimindeyiz” dedi. 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, olağanüstü zor olan zaman diliminde her şeyin çaresini bulup çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Ben genellikle mühendislik bakışıyla hep tekniğe takılırım. Ama sonra bakarım ki bu işin yüzde 80’i iletişim. Hepimizin hakikati aradığı bir zaman dilimindeyiz. Bizim için çok daha önemli çok daha kıymetlisiniz. Her şey sizinle başlıyor. Genç iletişimciler var burada” diye konuştu.
Gazetecilerin bakış açısının ve verilen eğitimlerin gençlere katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Şahin konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Pozitif gündemi sağlamakta biz çok zorlanıyoruz. Mutlaka hayata geçirmemiz lazım ve artık kâğıdın yok olduğu dünyada bugün elimizdeki tuşlarla bütün dünyaya dokunduğumuz bir yeni bakış açısı var. Hepimiz siyasi etikle birlikte bilişim etiğini arıyoruz. Her şeyin başı burada başlıyor. Çare biziz. Sizlerin baktığınız yerden bakabilmeyi gençlere öğreteceğiz.”
ŞENER: GAZETECİLİK DÜŞÜNSEL, FİKİRSEL VE MADDİ OLARAK DESTEKLENMEK ZORUNDA
Gazetecilerin deprem sürecinde yaptığı çalışmalara değinen Gazeteciler Cemiyeti’ni Temsilen Genel Sekreter Kenan Şener, “Gazetecilik düşünsel, fikirsel ve maddi olarak desteklenmek zorunda. Doğru, sağlıklı ve demokratik bilgiye dayanan enformasyonla donanıp kendi demokratik kararlarını kendi iradesiyle verebilmesi için basının desteklenmesi şart. Toplumun doğru bilgilenmesi için ve toplum kendi özgür kanaatini oluşturabilmesi için bilginin sağlıklı dolaşımı için desteklenmesinden söz ediyorum. Sayın Fatma Şahin, yerel basın için desteklerinden hep söz ettiler. Bir kez daha teşekkür ederim” diye konuştu. 
Programda söz alan Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt ise şunları soğledi; “Gazeteciler Cemiyeti’nin AB desteğiyle şehrimizde düzenlenen toplantıya hoş geldiniz.
İki gün sürecek mesleki toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, öncelikle terör devleti İsrail tarafından görevi başında öldürülen gazetecilerden dolayı şiddetle kınıyorum.
7 Ekimden bu yana Teör devleti İsrail’in saldırları sonucu kadın, yaşlı, çocuk 35 bine yakın Filistinli ve yaklaşık olarak öldürülen 142 gazeteciye Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 
Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Başkan Yardımcısı Mehmet Taş yaşanan deprem felaketinde Başkan Fatma Şahin’in basına desteğine gıpta ile baktığını söyledi.
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Hasan Kırmızıtaş programda şunları soğledi
Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim ve bu programın gerçekleşmesi için Gaziantep'e seçenleri çok çok teşekkür ediyorum ve Gaziantep'te yapılacak olan bu eğitimin üniversite öğrencilerine bir rehber olmasını diliyorum ve Gaziantep'te bu etkinliği yapılmasında duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum ve bu programın bizi başka bir noktaya taşıyacağına eminim şimdiden verimli geçmesini diliyorum ve katılımcılara katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER