Eğitim

GAÜN Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası etkinliği düzenlendi

GAÜN Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası etkinliği düzenlendi
13-05-2024 16:08

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde ’12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’ nedeniyle etkinlik düzenlendi.


Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde ’12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’ nedeniyle etkinlik düzenlendi. Hastane oditoryumunda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “Tüm Hemşirelerimizin hemşireler gününü yürekten kutluyorum. Sağlık sistemi büyük bir zincirdir. Bu zinciri oluşturan en büyük halkalardan biri de siz değerli hemşirelerimizdir. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz bu zincirin çok kıymetli birer parçası. Sağlık ekibinin vazgeçilmez üyesi olan tüm hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.



GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat ise, “Tüm hemşirelerimizin hemşirelik haftasını kutluyorum. Bu güzel güne şahitlik etmekten son derece mutluluk duyuyorum. Siz değerli hemşirelerimiz sağlık sisteminin vazgeçilmezisiniz. Hamuru özveriyle yoğrulmuş özel insanlarsınız, kimsesi olmayan hastaların kimsesisiniz. Yoğun bakımda sessiz, nefessiz yatan hastaların sesi ve nefesisiniz. Sizler biz hekimlerin en güçlü takım arkadaşlarısınız, vazgeçilmezimizsiniz. İyi ki varsınız. Hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale ’Eğer gözlem yapamıyorsanız hemşire olmaktan vazgeçin’ der. Ben sizlerin çok iyi gözlemciler olduğunu biliyorum. Çalışma hayatında birçok zorlukla karşılaştığınızı da biliyorum. Sorunun değil çözümün parçası olarak hayatınıza yön vermenizi ve gülümsemeyi ihmal etmeyin. Herkese çok teşekkür ediyor, her gününüzün böyle coşkuyla geçmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.



GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren ise, “Bazı meslekler bulunduğu ortamda tam bir rahatlık içerisinde olamaz. Hep tetikte bekler. Bu meslek grupları arasında biz hekimler ve siz hemşireler yer alıyor. Bizlerin önüne hep problem gelir ve problemlerin çözülmesi istenir. Bizim mesleğimizin gecesi, gündüzü yok. Özveri, gayret ve sevgi ile mesleğimizi icra etmeye çalışıyoruz. Çalışma hayatımızda çeşitli sorunlarla karşılaşabiliriz. Ancak bu sorunları hep birlikte aşmalıyız. Biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin bireyi olan siz değerli hemşirelerimizin hemşirelik haftasını en kalbi duygularımla kutluyorum. Her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.



GAÜN Hastanesi Başhemşiresi Çağlar Şahin ise, “Hemşirelik mesleği toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan sevgisi, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslektir. Ülkemizde 1964 yılından bu yana Florance Nightingale’in doğum günü olarak kabul edilen 12 Mayıs, Hemşireler Günü olarak kutlanmakta ve her yıl farklı bir tema ile etkinlikler düzenlenmektedir. Uluslararası Hemşireler Birliği’nin 2024 yılı teması ’Hemşirelerimiz Geleceğimiz; Bakımın Ekonomik Gücü’ olarak belirlenmiştir. Bu tema çerçevesinde hem hemşirelik eğitiminin hem de hemşirelik bakımının sağlık ekonomisine olan katkısı vurgulanmak istenmiştir. Hemşirelerimiz Geleceğimiz teması doğrultusunda mesleğimizi yüceltmek, saygınlığını korumak ve daha ileriye taşımak biz meslek üyelerine düşmektedir. Bizler bu sorumluluk bilinciyle meslek etiğine uygun bir şekilde özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaşadığımız Covid-19 süreci ve 6 Şubat depreminde canla başla çalışan meslektaşlarım bu sorumluluk ve özverinin gereğini yapmıştır. Bu vesileyle Covid-19 sürecinde ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Sözlerimi Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle bitirmek istiyorum. ‘Hayatta tam mutluluk ve esenlik ancak gelecek kuşakların şerefi, varlığı, esenliği için çalışmakta bulunabilir. Millete efendilik yoktur; hizmet etme vardır” diye konuştu.


Etkinlikte konuşan Başhemşire Çağlar Şahin, hastanede çalışan tüm hemşireler adına TEMA Vakfına fidan bağışı gerçekleştirdiklerini de vurguladı. TEMA Vakfına gerçekleştirilen bağışın sertifikası tüm hemşireler adına, hastaneye uzun yıllar emek vererek meslekte 45 yılını dolduran Doğum Salonu Sorumlu Hemşiresi Birsen Bozdoğan’a takdim edildi.


Hastanede görev yapan hemşirelerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik pasta kesimi ve müzikle son buldu.



GAÜN Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası etkinliği düzenlendi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER