Eğitim

GAÜN’de Türklerde ağırlık kaldırma kültürü eğitimi

Gaün’de türklerde ağırlık kaldırma kültürü eğitimi

GAÜN’de Türklerde ağırlık kaldırma kültürü eğitimi
28-03-2024 17:18

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Tarkan Tuzcuoğulları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığına bağlı fitness antrenörlerine sporun ve fiziksel aktivitenin bir parçası olarak tarih boyunca var olan Türklerde ağırlık kaldırma kültürü konusunda eğitim verdi.


Osmanlıda hem askere alma kriterlerinden olan hem de güreş tekkelerinde kuvvetlenme amaçlı kullanılan Türk kaldırış tekniğine dair eğitimin verimli geçtiğini ifade eden GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özdal, “Kültürümüzde yer almış ancak unutulmaya yüz tutmuş bu kuvvetlenme tekniğinin günümüzde güncellenerek bir eğitim halinde sunulması fakültemiz için oldukça önemliydi. Bu sebeple emeği geçen Fakültemiz Öğretim Görevlisi Tarkan Tuzcuoğulları’na çok teşekkür ederim. Bizlere bu imkanı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Arif Özaydın’a, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu’na ve katılım sağlayan fitness antrenörlerine ayrıca teşekkür ederim” dedi.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri ile birçok ortak çalışma yaptıklarını ifade eden GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Tarkan Tuzcuoğulları, “Böyle bir etkinliğin parçası olmaktan mutluyuz. Üniversitemiz ve Rektörlüğümüze bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak GAÜN ile verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu ise, “Antrenörler her ne kadar kendi alanlarında yeterli olurlarsa çok daha yetenekli, başarılı sporcuların yetişeceğine inanıyorum. Bu eğitim antrenörlerimiz için çok iyi olacak. GAÜN ve Spor Bilimleri Fakültesine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER