Gündem

GASKİ’de gündem borçlar

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdtaresi (GASKİ) Genel Kuruluna GASKİ’nin borçları tartışması dalga vurdu. CHP’li Meclis üyeleri, tasarruf tedbirleri yapılırken, GASKİ’nin hem borçlanması, hem de milyonlarca TL karşılığında kirada oturmasını eleştirdiler. Eleştirilere yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halil Uğur, “Algılara müsade etmeyiz, saygı da duymayız”* cevabını verd

GASKİ’de gündem borçlar
25-05-2024 20:45
25-05-2024 20:52
GAZİANTEP

Gaziantep Şu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 2024 yılı 1. Olağan toplantısı 2 birleşimi yapıldı. Toplantıda GASKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı faaliyet raporu, mali ve hasep ve bilançosu, genel faaliyetler hakkındaki denetçi raporu, su ve atık su tarifelerindeki değişiklikler görüşüldü.

Gaziantep 2 kez su sorunu yüzünden taşındı

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, genel kurul üyelerine yaptığı sunumda, Gaziantep’in soru sorunu yaşamasına dikkat çekti. Sönmezler, Gaziantep’in 2 sefer su sorunu yüzünden taşındığını vurgulayarak, “Evliya Çelebi’nin Gaziantep’ten bahsettiği zaman ile bu zaman arasında çok fark var. O zaman 100 litre su bütün köye yetiyordu. Bugünkü nüfusumuz 3 milyon. Nüfusunuz 100 kişi olursa 100 litre su yeter. Evliye Çelebi’nin Gaziantep’e geldiği zaman su yetiyordu ama şimdi yetmiyor. Suyumuz yeterli olsa biz niye 140 km’den su getirelim. Gaziantep 2 sefer su sorunu yüzünden taşındı’’ dedi.

 Bu nasıl tasarruf?

Genel kurulda söz alan CHP’li meclis üyesi Hasan Şencan, su bolluğu olan bir Gaziantep’ten su sorunu olan bir şehir haline gelindiğine dikkat çekti. Şencan, “ Türkiye’nin altıncı Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük şehri olan Gaziantep tarihi dokusu ile metropol bir kenttir. Evliye Çelebi Gaziantep’ten bahsederken, bahçelerin havuzlu şadırvan bağ ve bahçelerin bol, kase ve livazların ve genel sulamanın bol olduğu bir Gaziantep’ten bahsediyor. GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler’in sunumda ise su yoksunu bir kentin su yönetimini düşünüyoruz dediğini duyduk. Demek ki çok suyu olan bir memleketten suyu bitmiş bir memleket haline geldik. Tarım havzalarının olduğu bölgeleri imara açarsanız su yoksunu bir kente dönüşürsünüz. Hızlı nüfus artışı bu durumun bir etkenidir. Tasarruf tedbirleri içerisindesiniz. Size önerim kiralardan kurtulmanız. GASKİ’nin binasına milyonlarca TL vereceğinize belediyenin mülklerine taşının. Yabancı paralar ile borçlanma Türkiye enflasyonu tavan yapmış bir yer için doğru değil” ifadelerini kullandı.

 Muhalefet yapacağız diye…

Şencan’ın eleştirilerene yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halil Uğur,

“Sırf muhalefet yapacağız diye algı yapmayın” ifadelerini kullandı.

Uğur,” Bu şehri beraber yönetiyoruz. Olumlu çalışmalara teşekkür edilmesi gerekirken illa muhalefet yapacağım diye olumsuz yönden söylemek istiyorum algısı üzerinden yapılan konuşmalara saygı duymuyoruz. Su baskınlarını ile nasıl mücadele ettiğimiz bir görmenizi ve hangi pislikler ile tıkandığını görmenizi isterdim. Sosyal medyada algı yapıp bu şehri ve meclisi aşağıya çekmenize müsaade edemeyiz. Varsa eksi veya yanlış eleştirin. Sadece algı olsun diye böyle şeyler yapmayın’’ diye konuştu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER