Dünya

FTX CEO'su Bankman-Fried'a 25 Yıl Hapis Cezası Verildi

Bankman-Fried'ın FTX müşterilerini dolandırdığı iddiasıyla açılan davanın ceza duruşmasında 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.

FTX CEO'su Bankman-Fried'a 25 Yıl Hapis Cezası Verildi
28-03-2024 19:39

FTX müşterilerinin milyarlarca dolarının kaybolduğu ve CEO Bankman-Fried'ın dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı davanın ceza duruşması sonuçlandı. Savcılar 40 ila 50 yıl hapis cezası isteseler de yargıç, Bankman-Fried'ı 25 yıl hapisle cezalandırdı.

Bankman-Fried'ın kefaleti iptal edilmiş ve eski CEO Brooklyn'deki bir cezaevine gönderilmişti. Savcıların işbirliğine giden tanıklar, müşteri fonlarının kötüye kullanılması suçlamasını Bankman-Fried'a yöneltmişlerdi. Davanın sonucunda jüri, Bankman-Fried'ı elektronik dolandırıcılık, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama suçlarından suçlu buldu. Savcılar, Bankman-Fried'ın Amerikan tarihindeki en büyük mali dolandırıcılıklardan birini gerçekleştirdiğini belirtmişlerdi. Bankman-Fried, federal ceza kuralları uyarınca 110 yıla kadar hapis cezası alabilirdi. Ancak yargıç, onu 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bankman-Fried'ın cezaya itiraz etmeyi planladığı belirtiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER