Eğitim

Feriha Osman Günsan Anaokulu açıldı

Hayırseverler merhume feriha ve osman günsan çifti tarafından bağışlanan arsa üzerine, millî eğitim bakanlığı tarafından sağlanan ödenekle, muğla valiliği koordinesinde inşa edilen feriha osman günsan anaokulunun açılış yapıldı.

Feriha Osman Günsan Anaokulu açıldı
25-05-2024 10:25

Hayırseverler merhume Feriha ve Osman Günsan çifti tarafından bağışlanan arsa üzerine, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ödenekle, Muğla Valiliği koordinesinde inşa edilen Feriha Osman Günsan Anaokulunun açılış yapıldı.


Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın katılımı ile gerçekleşen açılışta konuşan Muğla Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, “Ömürlerini eğitime, öğrencilerine adamış Feriha ve Osman Günsan öğretmenlerimizin isimlerinin yaşatılacağı okulumuzda, akademik hayatlarına ilk adımlarını atan 172 yavrumuzun gözlerindeki ışıltıyı görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bakanlığımızın izlediği öncelikli eğitim politikalarından biri de erken çocukluk eğitimi. Valiliğimiz himayelerinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması adına, il genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğinin en hızlı gerçekleştiği yer olan anaokullarımızın ve ana sınıflarımızın sayısını gerek Bakanlığımızın, gerekse hayırseverlerimizin katkılarıyla il genelinde artırdık” dedi.


Konuşmasında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin önemine değinen İl Müdürü Emre Çay “Köklerden geleceğe uzanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile 21. yüzyılın ihtiyaçlarına ve küresel rekabet ortamına uygun, Türkiye’nin vizyonu ve değerlerine sahip, ülkesini ve ülküsünü seven, adaletli, erdemli nesiller yetiştireceğimize yürekten inanıyoruz” dedi.


Feriha Osman Günsan Anaokulunun açılışını gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu yaşadığını belirten Vali İdris Akbıyık, “Cumhuriyetimizin 100. yılında devletimiz, eğitim öğretimi en öncelikli gündem maddesi yaparak sınıf sayılarının artırılmasından öğretmen atamalarına, müfredatın geliştirilmesinden ücretsiz ders kitaplarına kadar tarihi nitelikte pek çok reformu hayata geçirmiştir. Şüphesiz ki “Türkiye Yüzyılı”nda bizim de Muğla’da birinci önceliğimiz eğitimdir, kitaptır, geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır. Turizmin Başkenti konumundaki Muğla’mızda 159 hayırseverimiz Bin 747 sınıfın yapımına katkı sunmuşlardır. İlimiz merkez ilçesi olan Menteşe ilçemizde de 11 hayırseverimiz 119 sınıfla eğitimde devlet millet el ele anlayışına sahip çıkılmıştır. Bugün de Hayırseverlerimiz Feriha Osman Günsan’ın bağışladığı arsaya Bakanlığımız ve Valiliğimizin katkılarıyla yapılan anaokulumuzun açılışını gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.


Feriha-Osman Günsan Anaokulu Vali İdris Akbıyık ve il protokolü eşliğinde okulun açılış kurdelesi kesilmesinin ardından 7 dersliği, yemekhanesi, mutfağı, rehberlik odası, destek eğitim odası, konferans salonu bulunan okul binası gezildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER