Dünya

Fabrikanın Satışıyla İlgili Londra'da Yaşanan Olaylar

Elbit Systems'in Londra'daki fabrikasının satışı ve Palestine Action grubunun eylemleri hakkında bilgiler

Fabrikanın Satışıyla İlgili Londra'da Yaşanan Olaylar
28-03-2024 23:53

Londra'da Elbit Systems'in "Elite KL" adlı fabrikasının satılmasına ilişkin yaşanan olaylar dikkat çekici.

Elbit'in yanı sıra İngiltere'de İsrail ile iş yapan şirketlere karşı eylemler düzenleyen Palestine Action grubu, fabrikanın satışında etkili olduğunu iddia ediyor.

Palestine Action'dan yapılan açıklamada, Filistin'e destek eylemleri sırasında alınan güvenlik önlemlerinin şirketin karını düşürmesinin satış nedeni olarak gösterildiği belirtiliyor.

Fabrikayı satın alan şirketin Palestine Action'la iletişime geçtiği ve tesisin yeni sahiplerinin savunma sanayi anlaşmalarından çekildiği ifade ediliyor.

Palestine Action'ın Kasım 2020'de başlattığı eylemlerle fabrikaya baskınlar düzenlediği ve 2021'de çatıya çıkarak protesto gösterileri gerçekleştirdiği hatırlatılıyor. Eylemlerin tesisin güvenlik sistemlerine ve çatısına zarar verdiği ve Elbit'in karının düşmesine neden olduğu belirtiliyor. Tesisin ısı yönetim ekipmanları ile otobüs ve trenlere soğutma sistemleri ürettiği ancak bunların askeri amaçlarla kullanıldığı vurgulanıyor.

İsrail ordusuna hizmet veren Elbit'in Gazzelilere karşı kullanılan silahları sağladığı ve Gazze saldırılarındaki rolü nedeniyle teşekkür aldığı bilgisi de açıklamada yer alıyor.

Sonuç olarak, fabrikanın satışının Palestine Action eylemleriyle ilişkili olduğu ve Elbit'in İsrail ordusuna verdiği destek nedeniyle eleştirildiği belirtiliyor. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER