Yaşam

Etik Haftası kapsamında 68’liler Barış Ormanı’nda fidan dikimi gerçekleştirildi

Mersin büyükşehir belediyesi ve meski tarafından etik haftası kapsamında etik hatıra ormanı dikim töreni düzenlendi.

Etik Haftası kapsamında 68’liler Barış Ormanı’nda fidan dikimi gerçekleştirildi
23-05-2024 10:14

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ tarafından Etik Haftası kapsamında Etik Hatıra Ormanı dikim töreni düzenlendi.


68’liler Barış Ormanı’nda gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Etik Komisyonu üyeleri, ilgili daire başkanları, müdürler ve personel katılım gösterdi. Büyükşehir Belediyesi için ayrılan alanda katılımcılar, adlarının bulunduğu alanlara fidan dikti.


Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı ve Etik Komisyonu Üyesi Salih Sığırcıkoğlu, törende Etik Haftası’nın önemini vurgulayarak, “Etik Haftası bizim için, kamu gücünü kullanan insanların vatandaşla ilişkilerini ve kamunun kendi içerisindeki personel ilişkilerini, ast üst ilişkilerini düzenleme açısından birtakım farkındalıklar oluşturuyor. Kamu etiği dediğimiz kavram bunları içeriyor. Bu açıdan bir farkındalık oluşturmak, hoş bir anı bırakmak, ‘ileride bu yapılmıştı’ deyip insanların hatırlamasını sağlamak ve gerekli dikkati çekmek için, bize tahsis edilen bu yerde fidan dikimi faaliyetimiz oldu. Başkanımız Vahap Seçer’in katkılarıyla Büyükşehir Etik Komisyonu ve MESKİ Etik Komisyonu olarak buradayız" dedi.


MESKİ Hukuk Müşaviri ve Etik Komisyonu Üyesi Selcan Yılmaz da “Her yıl, 25-31 Mayıs Etik Haftası olarak kutlanmakta. Biz de bu kapsamda farkındalık oluşturmak adına ağaç dikme programına dahil olduk" diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesinin Etik Haftası boyunca etkinliklerinin süreceği bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER