Yaşam

Erzurum’da ’özel’ fidan dikme etkinliği

Erzurum aile ve sosyal hizmetler (ash) il müdürlüğü ve erzurum il tarım orman müdürlüğü işbirliğiyle erzurum engelsiz yaşam bakım rehabilitasyon ve aile danışma merkezi korunma ve bakım altındaki özel gereksinimi bireylerin katılımıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Erzurum’da ’özel’ fidan dikme etkinliği
27-05-2024 14:33

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler (ASH) İl Müdürlüğü ve Erzurum İl Tarım Orman Müdürlüğü işbirliğiyle Erzurum Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi korunma ve bakım altındaki özel gereksinimi bireylerin katılımıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi.


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut ve İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger özel gereksinimli bireyler fidan dikerek ilk can suyunu verdiler.


ASH İl Müdürü Hasan Aykut, Erzurum Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, doğa sevgisi ve bilinci konusunda farkındalık oluşturmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.


Çevre bilincinin artırılması konusunda bu gibi etkinlilerin önemine değinen Aykut, "Geleceğimiz olan çocuklarımızla daha yeşil bir dünya için çalışıyoruz. Etkinliğimiz özel gereksinimli bireylerimize doğa sevgisi ve bilinci kazandırmayı amaçlamaktadır. Çocuklarımızın doğayla iç içe olmalarını sağlayarak, onların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu bahçede yeşerecek her bir fide, umutlarımızı ve inançlarımızı daha da güçlendirecek. Kurum olarak, özel gereksinimli bireylerimizin yaşam kalitelerini artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Etkinliğimize destek veren İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi.


İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger ise Erzurum’da ağaçlandırma çalışmalarına yoğunlaştıklarını belirterek, özel bireylerin fidan dikimi konusunda yönlendirilmesinin anlamlı bir çalışma olduğunu ifade etti.


Konuşmaların ardından etkinlik fidan dikimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER