Eğitim

Erzincan’da resmi veteriner hekimlik eğitimi veriliyor

Erzincan’da resmi veteriner hekimlik eğitimi veriliyor

Erzincan’da resmi veteriner hekimlik eğitimi veriliyor
16-05-2024 11:42

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan veteriner hekimlere resmi veteriner hekimlik eğitimi veriliyor.


Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı’na bağlı uzman heyet tarafından verilen eğitimlerde, kesimhaneler ve et parçalama tesislerinde görev alacak resmi veteriner hekimlere etkin inceleme, muayene, tetkik ve denetim becerisini sağlamak amacıyla eğitim veriyor.


Bir hafta sürecek eğitim programında Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Et Muayenesi, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gibi birçok teknik konuda veteriner hekimlere eğitim verilecek.


Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde başlayan Resmi Veteriner Hekim Eğitiminin açılışına İl Müdürü Murat Şahin de katıldı. Burada konuşan Şahin, tüm dünyada et hijyeninden kaynaklanan sağlık risklerinin çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti.


İnsanlarda gıda kaynaklı hastalıklarda en önemli sorunun hayvansal gıdalar olduğunu belirten Şahin, bu gıdaların içerisinde de et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta ve ürünlerinin olduğunu söyledi. Bu ürünlerin uygun olmayan koşullarda üretilmesi, işlenmesi, muhafazası veya dağıtılması aşamasında ortaya çıkabilecek risklerin önemli sağlık problemlerini beraberinde getirdiğini vurgulayan Şahin, bu problemlerin tespiti ve önlemesi noktasında verilen eğitimin son derece önemli olduğunu söyledi ve katılımcılara eğitimlerinde başarılar diledi.


Eğitim programı kapsamında, bakanlık yetkilileri tarafından hayvan sağlığı, gıda hijyeni ve mevzuat konularında veteriner hekimlere 5 gün boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER