Siyaset

Enerji Bakanı Uşak Ziyareti

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak ziyareti kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Enerji Bakanı Uşak Ziyareti
28-03-2024 21:14

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında Vali Turan Ergün'ü makamında ziyaret etti.

Ardından İsmet Paşa Caddesi'nde esnafla buluşan Bayraktar, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ı ziyaret ederek ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Sektör Temsilcileri ile İstişare Toplantısı'nda konuşan Bayraktar, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yenilenebilir enerji ve maden yatırımlarında izin süreçlerinin sadeleştirilmesi ve hızlandırılması için kanuni düzenleme hazırlığı yapıldığını belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin doğal gaz ve petrol arama programı hakkında bilgi veren Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yapılan keşiflerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni doğal gaz rezervi umuduyla Sakarya gaz sahası yakınlarında yeni bir kuyu açılacağını ve bu keşif çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Ayrıca, Gabar'da günlük 37 bin varil petrol üretildiğini, sene sonunda hedefin 100 bin varil olduğunu ifade etti.

Programın sonunda Uşak Belediyesi tarafından hayırseverlerin destekleriyle yapılan Uşşak Aşevi'ndeki iftar programına katılan Bayraktar, Uşak'a doğal gazın getirileceği müjdesini de verdi.

Vali Turan Ergün, AK Parti Uşak milletvekilleri, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve diğer ilgililerin katılımıyla gerçekleşen toplantı verimli geçti. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER