Asayiş

Emniyet Güçlerinden FETÖ Operasyonu: 70 Şüpheli Yakalandı

Emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 70 FETÖ şüphelisi yakalandı.

Emniyet Güçlerinden FETÖ Operasyonu: 70 Şüpheli Yakalandı
29-03-2024 09:08
29-03-2024 10:11
GAZİANTEP

Ankara Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, FETÖ'cülere göz açtırmayacaklarını ve operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti. 20 ilde gerçekleştirilen "KISKAÇ-11" operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığı açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa'da gerçekleştirildi.

Şüphelilerin örgütün "emniyet mahrem yapılanması" içinde faaliyette bulunduğu, kripto haberleşme programı "ByLock" kullandığı, ankesörlü telefonlarla iletişim kurduğu ve "Gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evlerinde barındığı belirtildi. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyale el konulduğu ve şüphelilerin FETÖ soruşturmaları kapsamında arandığı tespit edildi. Ali Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru, birlik ve beraberliği için yapıldığını vurguladı. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER