Eğitim

Elazığ’da ‘Bilişim Çağında Dezenformasyon’ konferansı gerçekleşti

Elazığ’da cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı ve fırat üniversitesi tarafından ortaklaşa ‘bilişim çağında dezenformasyon’ konferansı gerçekleştirildi

Elazığ’da ‘Bilişim Çağında Dezenformasyon’ konferansı gerçekleşti
15-05-2024 16:52

Elazığ’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Fırat Üniversitesi tarafından ortaklaşa ‘Bilişim Çağında Dezenformasyon’ konferansı gerçekleştirildi.


Konferansa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Dezenformasyon doğruyu veya yanlışı bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgiyi çarpıtma anlamına geldiğini belirten Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, “Bilgiye ulaşımın çok kolay hale geldiği dijital dünyada dezenformasyon kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Birçok açıdan sorunlara sebep olan hatta ulusal gücü tehdit edecek güce sahip olan dezenformasyonla mücadelede en etkili çözüm, stratejik bir iletişimden geçmektedir. Bu derece önemli olana dezenformasyon konusunda bilgi ve görüşlerini bizlerle paylaşmak için aramızda bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş’a teşekkür ederiz” dedi.


Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi amfi salonunda gerçekleştirilen konferansta, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş da bilgi ve görüşlerini paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER