Ekonomi

Edremit Körfezi'nde Bayram Tatili Dolayısıyla Yoğunluk

Edremit Körfezi'ndeki turizm merkezlerinde bayram tatili dolayısıyla artan talep ve hazırlıklar

Edremit Körfezi'nde Bayram Tatili Dolayısıyla Yoğunluk
06-04-2024 10:54

Edremit Körfezi, Balıkesir'in gözde turizm merkezlerine ev sahipliği yapan bir bölge olarak dikkat çekiyor. Özellikle Ayvalık, Cunda Adası, Gömeç, Ören, Altınoluk gibi yerler, iç turizme hizmet veren tesislerle dolup taşıyor. Kazdağları'nın oksijen zenginliğiyle bilinen bölge, Edremit Körfezi olarak bilinen sahil bandıyla tatilcileri ağırlıyor.

30 bini aşkın yatak kapasitesi ve 130 bin ikinci konutla kışın termal tesisler, yazın deniz turizmiyle hareketlenen bölgede, Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklar tamamlandı.

Turizm işletmelerinde doluluk oranları yüzde 100'e yaklaşırken, TÜRSAB Çanakkale Balıkesir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Fatih Ergün, rezervasyonların önceden yapılması gerektiğini vurguluyor. Edremit Körfezi'ne ulaşımın da yoğun olduğu belirtilirken, termal tesisler de ilgi görüyor. Güre Mahallesi'ndeki bir termal tesisin işletmecisi Hasan Demiraslan, bölgenin doğasıyla ve aktiviteleriyle tatilcileri cezbettiğini söylüyor. Özellikle Kazdağları'nın 1774 metrelik yüksekliği, doğal güzellikleri ve kültürel turlarıyla bölgenin çok özel bir nokta olduğunu belirtiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER