Ekonomi

Dindar Şirketler Grubu Yenilenebilir Enerji Alanında Önemli Bir Proje Hayata Geçirdi

Manisa merkezli Dindar Şirketler Grubu, Selendi ilçesinde güneş enerji santrali kurarak gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmayı hedefliyor

Dindar Şirketler Grubu Yenilenebilir Enerji Alanında Önemli Bir Proje Hayata Geçirdi
25-03-2024 14:43

Manisa merkezli Dindar Şirketler Grubu, sağlık ve medya alanlarında yaptığı yatırımlara yenilenebilir enerji alanında bir yenisini ekledi.

Grup bünyesinde faaliyet gösteren Yeni Manisa Yapı Sanayi Özel Sağlık ve Turizm Hizmetleri, Selendi ilçesinde güneş enerji santrali kurarak çevreye duyarlı bir enerji üretimine adım attı. Dindar Şirketler Grubu CEO’su Furkan Dindar, projenin amacının gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak olduğunu belirtti. Dindar Şirketler Grubu, uzun vadeli çevresel etkileri düşünerek güneş enerji santrali projesini hayata geçirdi. Selendi ilçesinde 37 dönüm araziye kurulan güneş enerji paneli sayesinde yaklaşık 2 milyon watt güç elde edilecek.

CEO Furkan Dindar, projenin ülkemizin güneş enerji potansiyelini değerlendirmesine katkı sağlamasını ve diğer kuruluşlara örnek olmasını umut ettiklerini söyledi.

Dindar, gelişmiş ülkelerde çevre sorunlarının ön planda olduğunu ve fosil yakıtlardan kaçınıldığını belirtirken, şirket olarak çevreye duyarlı bir şekilde enerji üretmeyi amaçladıklarını vurguladı. "Tükettiğimiz enerjiyi çevreye zarar vermeden güneşten elde etmeyi hayal ettik ve bu projeyi gerçekleştirdik.

Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için çaba gösteriyoruz" diyen Dindar, yenilenebilir enerji konusundaki yatırımlarının devam edeceğini belirtti. Dindar, güneş enerjisi kullanımının çevresel faydaları ve iklim değişikliğiyle mücadeledeki önemine de değindi.

Dünya genelinde güneş enerjisi ile yıllık 341 milyar watt elektrik üretildiğini belirten Dindar, Türkiye’nin de bu alanda hedeflerinin olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ulusal enerji planı doğrultusunda 2035 yılına kadar Türkiye'nin güneş enerjisinden yıllık 189 milyar watt elektrik üretmeyi hedeflediğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER