Sağlık

Dedemli Übeyit Sarı Aile Sağlığı Merkezi açıldı

Meram belediyesi, il sağlık müdürlüğü ve hayırsever burhan özdemir tarafından çarıklar mahallesi’ne kazandırılan übeyit sarı (dedemli) aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Dedemli Übeyit Sarı Aile Sağlığı Merkezi açıldı
27-05-2024 15:42

KONYA (İHA) – Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever Burhan Özdemir tarafından yaptırılan Übeyit Sarı (Dedemli) Aile Sağlığı Merkezi hizmete girdi.


Meram Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever Burhan Özdemir tarafından Çarıklar Mahallesi’ne kazandırılan Übeyit Sarı (Dedemli) Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Ailesi adına bu gurur verici günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için tüm misafirlere teşekkür eden hayırsever Burhan Özdemir, aile sağlığı merkezine ismi verilen kayınpederi Übeyit Sarı’nın hayatı boyunca insanlara yardım ettiğini, topluma hizmet etmeyi ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı kendine ilke edindiğini ifade etti. “Devlet millet buluşmasının güzel örneklerinden biri”


Aile sağlığı merkezinin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da bu güzel mahallenin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yoğun çalışması ve güzel organizasyonu ile ortaya çıktığını hatırlattı. Meram’ın en yeni mahallesindeki sağlık hizmetlerinin daha yüksek seviyelerde sunulması için bu merkezin önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Angı, “Devlet millet buluşmasının, medeniyet dünyamızı gelecek nesillere aktarmamızın güzel bir örneği” dedi. “Konya Modeli sağlık hizmetlerinin en güzel örneklerine şahit oluyoruz”


Sağlık yatırımlarında Konya Modelinin güzel bir örneğine daha şahit olduklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da Sağlık Bakanlığı, belediyeler ve hayırseverlerin iş birliği ile yürüttükleri projelerin Meram’da da çok güzel işlediğine vurgu yaptı. “Meram, her alanda önemli adımlar atmaya devam ediyor”


Konuşmasına Meram’da son dönemde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük ve değerli adımlar atıldığını hatırlatarak başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bunlarla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Konya ziyaretinde verdiği iki dev sağlık yatırımının kazandırılmasıyla ilçenin adeta bir sağlık üssü haline geleceğine vurgu yaptı. Meram’ın sağlık alanında en bereketli dönemlerinden birini yaşadığının altını çizen Başkan Kavuş, “İşte inşaatı tamamlanmak üzere olan 70 ünitlik Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, tamamlanıp hizmete başlayan 5 Aile Sağlığı Merkezi, 5 adet 112 Acil Müdahale Merkezleri bunlara örnektir. Bizler Meram Belediyesi olarak, yapılan her yatırımın merkezinde yer aldık, almaya da devam ediyoruz. Ama muhakkak bir tarafında bizler olduk. Bir ucundan muhakkak tuttuk, yük ve sorumluluk aldık. Bizimle birlikte Meramlı hemşehrilerimizin yanında olan ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Ubeyit Sarı ASM’nin yapımını üstlenen hayırseverimiz değerli kardeşim Burhan Özdemir başta olmak üzere bu tesislerin ilçemize kazandırılmasında katkı veren, destek olan tüm kurumlarımıza, tüm hayırseverlerimize ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim bu tesisten yararlanacak olan hemşehrilerimize şifa versin. Tesisimiz ilçemize hayırlı olsun” dedi. “İnsanımız, bizim en büyük zenginlik kaynağımızdır”


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumların, baraj yapımından sonra buraya taşınan Dedemli Mahallesi’nde hızlı bir çalışma içine girdiklerini ifade ederek sözlerine başlayan Konya Valisi Vahdettin Özkan da, mahalleye kazandırılan nitelikli konutların yanı sıra okul, cami, sağlık ocağı ve sosyal alanlar gibi ihtiyaçların da ivedilikle çözüldüğüne işaret etti. Hizmet ihtiyaç hissedildiğinde belediyelerin, kurumların, vatandaşların ve hayırseverlerin hassasiyet gösterdiğini belirten Vali Özkan, “İşte bu hassasiyet ve iş birliğinin bugün bir örneğine daha şahit oluyoruz. Kadirşinas, empati kültürüyle yetişmiş ve medeniyet değerlerimizi benimsemiş insanlar toplum yararına büyük hizmetler ortaya koyuyorlar. Bunlar bizim en büyük zenginlik kaynağımızdır. Sağlık Bakanlığımız da hizmetler için seferber; sağlık alanında kamu hizmetlerinin etkinleştirilmesi, yaygınlaşması ve yaşam kalitesinin artırılması için Anadolu’nun dört bir yanında ağ kurmuş durumdalar. Başkan Mustafa Kavuş da ilçesine değer katmak adına koşturuyor, her alanda koordinasyon sağlıyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Sağlık merkezimiz şifa ve sıhhate vesile olsun.”


Törene; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Kaymakamı Bayram Yılmaz, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Konya İl Müdürü Hülya Şevik, Konya İl Müftüsü Ali Öge, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ali İmran Arıtan, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Konya İl Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Işık, Hayırsever Burhan Özdemir ve ailesi, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Meram Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Taşdemir, belediye meclis üyeleri, AK Parti Meram İlçe teşkilat mensupları, muhtarlar ve mahalle sakinleri ile çok sayıda davetli katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER