Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Atama bekleyen öğretmen adaylarının durumunu mütaala ettik. Son bir kez daha görüşeceğiz ve ardından Milli Eğitim Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimi ile süreci paylaşacaktır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru
06-05-2024 21:27

Kabine toplantısı, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirme azmiyle yurt içinde ve yurt dışında canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bu sabah millî savaş uçağımız Kaan ikinci defa gökyüzüyle buluştu. Yılbaşından beri iki kez milletimizin göğsünü kabartan TUSAŞ'ı ve Savunma Sanayii Başkanlığımızı tebrik ediyorum. Gaziantep'te meydana gelen minibüs kazasında vefat eden 9 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum.

AFRİKA'DAKİ YATIRIMLAR

Son toplantımızdan bu yana özellikle dış politikada ziyaretlere ağırlık verdik. Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan'ın ziyareti, 14 yıl sonra Türkiye'ye yapılan ilk ziyaretti. Türk firmaları bugüne kadar Tanzanya'da 6,5 milyon dolar yatırım yaptı. Afrika'daki Türk yatırımlarının değeri 10 milyar doları aştı. Bugüne kadar kıtaya 50'den fazla ziyaret gerçekleştirdim. Türkiye, terör örgütlerine karşı Afrika'daki kardeşlerine en güçlü destek veren ülkedir. Afrika kıtasını ziyaretlerimizde Türkçe konuşan bakanlarla, iş insanlarla, akademisyenlerle karşılaşıyoruz. Bu tablo yıllarca Afrika'nın kaynaklarını sömürmüş emperyalist güçleri rahatsız etmektedir.