Gündem

Çorum ve Çevresindeki Aktif Fay Hatları Araştırılacak

Hitit Üniversitesi tarafından yürütülecek proje kapsamında, Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde yer alan Çorum ve çevresindeki aktif fay hatları araştırılacak. Projenin detayları haberimizde.

Çorum ve Çevresindeki Aktif Fay Hatları Araştırılacak
24-03-2024 08:33

Hitit Üniversitesi tarafından yürütülecek proje kapsamında, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kayhan Aladoğan tarafından hazırlanan “Kuzey Anadolu Fay Zonu (KAFZ) Orta Segmentinin Blok Hareketlerinin GNSS Ölçmeleri ile Belirlenmesi” başlıklı proje ile Çorum ve çevresindeki aktif fay hatları araştırılacak. Kuzey Anadolu Fay hattı Türkiye'deki en aktif fay hatlarından biri olarak biliniyor ve bu bölgede meydana gelen büyük depremler dikkat çekiyor. Proje kapsamında 60 farklı lokasyon belirlenerek fay mekanizmalarının çözülmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

Proje ekibi, fay zonunun deformasyon yapısını belirleyerek Avrasya ve Anadolu Levhası'nı denetleyen mekanizmayı anlamaya ve ülke tektonik bilgisine katkı sağlamaya çalışacak. Projenin araştırmacıları arasında birçok üniversiteden akademisyenler yer alıyor ve çalışmalar devam ediyor. Proje tamamlandığında, bölgenin depremselliği ve fay hatlarının durumu hakkında daha detaylı bilgilere ulaşılması hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER