Eğitim

Çiftçilere örnek olacak proje özel idarede sergilenecek

Sinop valisi dr. Mustafa özarslan, tübitak 4006 bilim fuarını ziyaret etti.

Çiftçilere örnek olacak proje özel idarede sergilenecek
15-05-2024 15:54

Sinop Şehit Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, ’Yapay Sulak Alan Tasarımı ve Biyolojik Arıtma Projesi’nin çiftçilere örnek olması için Sinop İl Özel İdaresinde sergilenmesini istedi.


Sinop Şehit Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan, ziyaret kapsamında yaptığı açıklamada, “Sinop Valimiz bugün bilim fuarımıza katıldı ve Yapay Sulak Alan Tasarımı ve Biyolojik Arıtma Projesi dikkatini çekti. Valimiz, projenin çiftçilere örnek olması açısından Sinop İl Özel İdare Müdürlüğünde sergilenmesini istedi. Kendisi ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.


Yapay Sulak Alan Tasarımı Ve Biyolojik Arıtma Projesi’nin amacı şöyle:


"Çalışmamızda su sümbülü (Pontederia crassipes ) bitkisinin filtrasyon ve absorbsiyon özelliklerinden faydalanarak; enerji ihtiyacının ve maliyetin daha düşük olacağı, evsel atık su, tarım ilaçları, petrol, ağır metal vb. kirlilik etkenlerinin sulardan giderimine alternatif olarak kullanılabilecek yatay ve serbest yüzey akışlı hibrit bir yapay sulak alan tasarlamak amaçlanmıştır."


Fuara Sinop Üniversitesi Rektörü Şakir Taşdemir ve Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER