Kültür

Çanakkale ruhu bu mobil tırda: Kanlı mendilden, mermi tufanına

19 mayıs atatürk anma, gençlik ve spor bayramı çerçevesinde samsun'a gelen 'çanakkale savaşları mobil müze tırı' ziyaretçilere kapılarını açtı.

Çanakkale ruhu bu mobil tırda: Kanlı mendilden, mermi tufanına
17-05-2024 16:37

19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Samsun’a gelen ’Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı’ ziyaretçilere kapılarını açtı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na ait Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı, Samsun’da ziyaretçilerine kapılarını açtı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Samsun’a gelen tırın içerisinde 7 ayrı vitrin bulunuyor. Bir annenin oğluna aldığı son doğum günü hediyesi olan kanlı mendil, çarpışma sonucu iç içe geçmiş mermi tufanı, İngiliz askerinin parçalanmış botu, bir bayram sabahı şehit olan 57. Alay Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey’in kanlı üniforması gibi birçok savaş eseri bulunduğu mobil müze insanlara Çanakkale ruhunu yansıtmayı amaçlanıyor.


19 Mayıs gününe kadar açık olacak müzeyi ziyaret eden Samsun Valisi Orhan Tavlı, görevlilerden bilgi alarak müzeyi gezdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER