Eğitim

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım satımı yapanlara tip 1 yeterlilik belgesi eğitimi

Samsun il tarım ve orman müdürlüğü hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği şube personellerince, samsun'da büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım satımı yapan yetiştiricilere "hayvan nakilleri sırasında refahı ve korunması" yönetmeliği çerçevesinde sürücü, bakıcı ve nakliyeci tip 1 yeterlilik belgesi eğitimi verildi.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım satımı yapanlara tip 1 yeterlilik belgesi eğitimi
21-05-2024 17:20

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube personellerince, Samsun’da büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım satımı yapan yetiştiricilere "Hayvan Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği" çerçevesinde sürücü, bakıcı ve nakliyeci tip 1 yeterlilik belgesi eğitimi verildi.


Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan nakillerinin önemine dikkat çeken İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Bakanlığımızın ’Hayvan Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği’ gereği canlı hayvan nakli yapan nakil aracı sürücü ve bakıcılarına, ’Sürücü/Bakıcı Yeterlilik Belgesi’ hayvan nakliyesi ile uğraşan nakliyecilere ’Nakliyeci Yetki Belgesi" alma zorunluluğu getirilmiştir. Bu çerçevede yeterlilik ve nakliyeci yetki belgesi almak isteyen vatandaşlarımız il müdürlüğümüze başvurularını yaparak; hayvan nakline ilişkin genel şartlar ve nakliye sırasında bulundurulması gereken belgeler, nakil sırasında uyulması gereken teknik kurallar ve nakil araçlarına ilişkin unsurlar, hayvan fizyolojisi ve özellikle su içme ve beslenme ihtiyaçları, hayvan davranışı ve stres kavramı ve sürücü davranışlarının nakledilen hayvanların refahı ve et kalitesine etkisi konularında eğitim verildi. Eğitim sonunda yeterlilik sınavına tabi tutuldular" dedi.


Bu kapsamda Samsun’da en son düzenlenen “Hayvan Nakilleri Sırasında Refahın Korunması Eğitimi"ne katılan 83 kişinin eğitimi başarılıyla tamamladığını belirten Müdür Sağlam, kentte nakliyeci belgesi olan 760, sürücü ve bakıcı yeterlilik belgesi olan kişi sayısının ise 590 olduğunu sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER