Dünya

Bulgaristan'da Hükümet Kurma Çabaları Sonuçsuz Kaldı

Bulgaristan'da GERB partisinden başbakan adayı Mariya Gabriel'in adaylıktan çekilme kararı sonucu hükümet kurma çalışmaları sonuçsuz kaldı.

Bulgaristan'da Hükümet Kurma Çabaları Sonuçsuz Kaldı
26-03-2024 14:39

Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisinden başbakan adayı gösterilen Mariya Gabriel'in adaylıktan çekilme kararı, ülkedeki siyasi süreci belirsiz bir noktaya taşıdı. Parlamentoda yapılan oylamada Gabriel'in adaylıktan çekilme kararı destek bulurken, hükümet kurma çalışmaları sonuçsuz kaldı.

Gabriel, GERB partisi adına Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) İttifakı ile yürüttüğü koalisyon müzakerelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından adaylıktan çekilme kararı aldı. Bu durum, ülkede erken seçim ihtimalini gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in, yeni erken seçim tarihi belirlemeden önce parlamentodaki diğer partilere hükümeti kurma görevi vermesi gerekiyor. Ancak, GERB lideri Boyko Borisov ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi lideri Delyan Peevski de erken seçim taraftarı olduklarını açıkladılar.

Bulgaristan'da siyasi arenada köklü değişiklikler olmazsa, erken seçimlerin 9 Haziran'daki Avrupa Parlamentosu seçimlerinden sonra yapılması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER